zondag 17 oktober 2010

Ons laatste weekje Nieuw Zeeland

Héy héy,

Ons laatste weekje had zo z'n ups en z'n downs. Toch weer veel leuke dingen gezien en gedaan.

Van Coromandel trokken we naar het (bijna) meest Noordelijke punt van NZ, waar the Tasman sea en the Passific ocean elkaar ontmoeten. Echt cool om te zien. Natuurlijk hoort "af en toe eens zot doen" ook bij onze vakantie...... borden zijn daarom niet altijd zo veilig voor ons!! :-)

Daarna tijd voor iets nieuws: sandsurfing! Van de duinen scheuren met een bodyboard. Af en toe eens een crash naast de duinen die zorgden voor hylarische filmpjes en foto's, builen, stijve spieren, lichte hoofdpijn. Voor de rest dolle pret!! Als twee zandmonstertjes (echt het zand zat oooooooveral!) op naar Auckland.


Onderweg een korte stop bij een Kauri bos. Een bos waar de oudste levende Kauri bomen van de wereld staan. De twee grootste: God of the forest en father of the forest lieten een overweldigende ondruk na. Niet moeilijk als je bij een boom staat met een omtrek van 16,4 meter.

Na veel ontdekkingen en belevenissen op het land, tijd om een kijkje te nemen onder water. In onze supercoole wetsuit helemaal klaar om te snorkelen op Goat island maritime reserve. (zien we er niet fanatastosch uit?! hahahaha!) Super om een stingray onder je te zien zwemmen en omringd te worden door allerlei vissen, zowel groot als klein.

Onze laatste stop in NZ was Auckland. Hier beleefden we hoogtepunten (220m) vanap de skytower en jammer genoeg ons enige dieptepunt van ons bezoek in NZ...... ingebroken in Huia :-( Gelukkig hadden we alle waardevolle spullen op zak. Toch hadden ze blijkbaar intersse in vele andere spullen zoals mijn zomerkleren, ondergoed (wie steelt dat nu??!!), medicatie, souveniers, mijn lieve stijltang en Thomas zijn coole pet,...! Pffff.... eventjes niet goed van geweest!! Na een slechte nachtrust en een verplicht dagje shoppen hebben we al het nodige terug, al zijn we nu best wat armer ;-)



Toch hebben we maar één besluit over Nieuw Zeeland: PRACHTIG!!!!!

Op naar een nieuwe start in Australië!!

Zoen vanuit het warme Sydney!

Liesje en Thomas

* Ondertussen staan er al enkele filmpjes op you tube. Jammer laat onze blog er maar enkele zien. Je klikt dus best op het filmpje om het vergroot te zien, zo kom je automatisch op de you tube website. Boven het filpmje zie je Liesje en Thomas staan, klik daarop en je krijgt alles te zien! Filpmje van het skydiven proberen we er ook op te zetten, maar zal nog even duren!!

7 opmerkingen:

  1. Na ons meer dan zeven weken te hebben laten meegenieten van de bergen, meren, grotten, stranden, dieren, planten, ... van Nieuw Zeeland zijn jullie blijkbaar eindelijk nog eens in een echte stad terecht gekomen. Het is ons trouwens opgevallen hoe razendsnel Liesje kan graven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wahaaa, het staat jullie super, dat wetsuit :)
    Zal nu eens een kijkje gaan nemen naar jullie filmpjes !
    x vanuit het koude belgië :))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed geschupt en goed geschoven...Geert is gecharmeerd door de warmwater-beach!
    Filmpjes zijn super grappig.
    Greet & Geert

    BeantwoordenVerwijderen
  4. NA AL HET SENSATIONELE DZT JULLIE AL GEDAAN EN BELEEFT HEBBEN IS DAT NATUURLIJK NIET PRETTIG VAN DIE DIEFSTAL MAAR LAAT DAT GEEN DOMPER ZIJN OP JULLIE VOLGENDE AVONTUUR.BY THE WY IK BEN AL TERUG MEE AAN HET SPONSEREN.daaaaaag
    GEORGETTE

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hey daar aan den andere kant van de wereld megacoole foto's en filmpjes die jullie hebben gemaakt.
    op naar het land van de koala en kangoeroe. en by the way bedankt voor t erg mooie kaartje!!!!!
    dries en vero

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi meid,
    Weer mooie foto's en coole filmpjes!!
    Veel succes in Australië!
    Doeiiiiiiiiiiiii xxxx Evi

    BeantwoordenVerwijderen