zaterdag 11 september 2010

Week 2: van Mt Cook naar Te Anau

Hi,

Ons tweede weekje zit er al op. Ondertussen weer zoveel gezien en zoveel te vertellen. We genieten hier met volle teugen. Een beetje pech gehad in Mount Cook met het weer, want Mount Cook kregen we niet te zien door alle wolken en regen. Toch een prachtige omgeving , waarin Lake Tasman en Hooker Valley weer zorgden voor mooie beelden.


Op weg naar Moeraki via kleine rotsige weggetjes maakten we een korte tussenstop bij de Clay Cliffs en Elephant Rocks*.In Moeraki aangekomen lagen de Moeraki Boulders op ons te wachten. Volgens Thomas reuze knikkers, ik beschrijf ze eerder als reuze bowlingballen (zonder de drie gaatjes).

Na al die natuur toch eens tijd v stadsbezoekje aan Dunedin. Een gezellige en mooie stad, gelegen aan het schiereiland Otago Peninsula.

Hier kwamen we oog in oog te staan met blauwe pinguins, de Hoiho pinguins en zeeleeuwen. Het was niet altijd makkelijk om deze diertjes te spotten, maar we zijn er toch in geslaagd.... Blauwe pinguins die pas te zien waren net na zonsondergang. Daar stonden we dan wachtend in de kou om toch maar een glimp te kunnen opvangen van hen. En jawel, vijf kleine pinguins kwamen al waggelend tevoorschijn uit het water. Al waren ze moeilijk te bewonderen omdat de zon al lang onder was, toch de moeite waard. De Yellow-eyed pinguin of Hoiho (die toch heel zeldzaam is) was wel een succes. Vrouwtjes die aan de kant op hun mannetjes wachten en rustig van de ééne naar de andere rots springen. Ongelofelijk om op het strand te lopen waar zeeleeuwen rustig in het zand liggen, nauwelijks een kik geven en zich niets aantrekken van fotograferende toeristen.

Na Otago Peninsula richting "The Catlins". Een plek vol ruige baaien, watervallen en gigantische grotten.

Onderweg naar al deze plekjes zijn we al honderden schapen tegengekomen. (Nieuw zeeland telt er zo'n 40 miljoen!!) We hebben heel veel geluk, want het is hier nu juist lammerseizoen. Ik vind het zeker een geluk want het zijn echt te schattige diertjes, soms tot ergernis van Thomas die het niet meer leuk vind dat ik steeds vertraag om deze kleine wezentjes te bewonderen ;-) (Thomas ziet het eerder als een lekker sappig stukje vlees,Snif!)

Op naar Fiordland waar onze verwachtingen erg hoog liggen!!
Zoen,

Liesje & Thomas

xxx

* Wie deelnam aan "raad het plaatje" en olifanten zag in deze rotsen, PROFICIAT! Deze rosten worden locaal beschreven als "The Elephant Rocks". Dus papa en mama, jullie waren de eerste die dit wist te raden......jippieeee! Jullie kunnen dus een prijs verwachten in de bus (die wel even onderweg zal zijn)!

9 opmerkingen:

  1. Amai! Echt super! Ik geniet er bijna even veel van als jullie.

    Groetjes, Tara.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Boeiend !!! ook voor ons is dit intens genieten.
    Groetjes Mapa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een unieke natuur en zulke mooie plaatjes.
    En er komt ongetwijfeld nog veel meer!
    Laat het allemaal heel goed op jullie inwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Amaai, indrukwekkende natuurbeelden! Goed om horen dat jullie het zo goed hebben en aan de foto's te zien hebben jullie ogen te kort. Geniet er maar van.
    Groetjes van de Van Steenbergenlaan 10,
    Linda & René

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoe zit het met onze prijs?
    Wij hebben toch de sombrero en de tiet geraden?!

    Groetjes

    Steven en Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Steven en Jeroen,

    Over wie gaat het hier eigenlijk want we kennen er wel enkele! Wat betreft de tiet en sombrero, jammer,volgende keer beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hi Liesje en Thomas,

    Jullie zijn echte boffers hoor! Geweldig wat jullie allemaal te zien krijgen. Geniet ervan! Vele groetjes vanuit Serfaus, waar de bergen al in hun herfstkleuren staan.
    Yara Dennis Daniel Wolfgang en Daisy

    BeantwoordenVerwijderen