zondag 17 oktober 2010

Ons laatste weekje Nieuw Zeeland

Héy héy,

Ons laatste weekje had zo z'n ups en z'n downs. Toch weer veel leuke dingen gezien en gedaan.

Van Coromandel trokken we naar het (bijna) meest Noordelijke punt van NZ, waar the Tasman sea en the Passific ocean elkaar ontmoeten. Echt cool om te zien. Natuurlijk hoort "af en toe eens zot doen" ook bij onze vakantie...... borden zijn daarom niet altijd zo veilig voor ons!! :-)

Daarna tijd voor iets nieuws: sandsurfing! Van de duinen scheuren met een bodyboard. Af en toe eens een crash naast de duinen die zorgden voor hylarische filmpjes en foto's, builen, stijve spieren, lichte hoofdpijn. Voor de rest dolle pret!! Als twee zandmonstertjes (echt het zand zat oooooooveral!) op naar Auckland.


Onderweg een korte stop bij een Kauri bos. Een bos waar de oudste levende Kauri bomen van de wereld staan. De twee grootste: God of the forest en father of the forest lieten een overweldigende ondruk na. Niet moeilijk als je bij een boom staat met een omtrek van 16,4 meter.

Na veel ontdekkingen en belevenissen op het land, tijd om een kijkje te nemen onder water. In onze supercoole wetsuit helemaal klaar om te snorkelen op Goat island maritime reserve. (zien we er niet fanatastosch uit?! hahahaha!) Super om een stingray onder je te zien zwemmen en omringd te worden door allerlei vissen, zowel groot als klein.

Onze laatste stop in NZ was Auckland. Hier beleefden we hoogtepunten (220m) vanap de skytower en jammer genoeg ons enige dieptepunt van ons bezoek in NZ...... ingebroken in Huia :-( Gelukkig hadden we alle waardevolle spullen op zak. Toch hadden ze blijkbaar intersse in vele andere spullen zoals mijn zomerkleren, ondergoed (wie steelt dat nu??!!), medicatie, souveniers, mijn lieve stijltang en Thomas zijn coole pet,...! Pffff.... eventjes niet goed van geweest!! Na een slechte nachtrust en een verplicht dagje shoppen hebben we al het nodige terug, al zijn we nu best wat armer ;-)



Toch hebben we maar één besluit over Nieuw Zeeland: PRACHTIG!!!!!

Op naar een nieuwe start in Australië!!

Zoen vanuit het warme Sydney!

Liesje en Thomas

* Ondertussen staan er al enkele filmpjes op you tube. Jammer laat onze blog er maar enkele zien. Je klikt dus best op het filmpje om het vergroot te zien, zo kom je automatisch op de you tube website. Boven het filpmje zie je Liesje en Thomas staan, klik daarop en je krijgt alles te zien! Filpmje van het skydiven proberen we er ook op te zetten, maar zal nog even duren!!

zondag 10 oktober 2010

Week 6: van Rotorua tot Coromandel

Haere Mai,

Wij hebben weer een prachtig en actief weekje achter de rug. Het weer was deze week zalig. Niet gedacht dat het hier 7 dagen mooi weer zou kunnen zijn, en dat zonder regen.

Onze week is gestart in Wai-O-Tapo Thermal Wonderland. Eén van de kleurrijkste geothermische gebieden van Rotorua. The Champagne pool en Devils Bath waren onze favorieten. Ongelofelijk hoe ze verschillen van kleur, temperatuur en vorm, en dat op amper 200m van elkaar. Dan was er nog de "top" attractie: The Lady Knox geiser, die met wat hulp (van wasmiddel) zo'n 15m omhoog spoot. Allemaal heel cool om te zien, maar de geur die daar hing... ieeeuuuuw! Rotte eieren, warme zweetvoeten en stinkende saucissen. Zo kunnen we de geur omschrijven. Thomas vond de geur nog oké, ik was blij dat ik m'n trui af en toe voor men neus kon houden, lang leve Persil! :-)

Om wat te bekomen van al die geuren was het eindelijk tijd om te skydiven boven Lake Taupo. En wat was dat even kicken! Na een korte veiligheidsintroductie, helemaal ingepakt en klaar om in het vliegtuig te stappen. In het vliegtuig besef je dan pas echt dat er maar één manier is om terug op de grond te geraken..... uit het vliegtuig springen! Whaaaaaaa....!!! Thomas mag als eerste... de deur van het vliegtuig gaat open: 3 - 2 - 1... en daar hangt Thomas dan, 4km boven de grond! Nog even geduld en het is ook mijn beurt: 3 - 2 - 1... hopla ik zie Lake Taupo ook vanop een afstand van 4km. Zalig wat je te zien krijgt, en wat een gevoel om zo hoog te hangen! Veilig met de twee voetjes op de grond! Wat is dan het eerste wat we zeggen tegen elkaar?! "AWESOME!!! Willen we zeker nog eens doen maar dan springen we vanop 5km!" (en voor Thomas met nog wat meer showkes in de lucht..... altijd stoer doen hé ;-) ).
De volgende dag besloten we de adrenaline rush er af te wandelen op één van de mooiste one-day wandelroutes van NZ. Het eerste wat we op onze wandeling tegekomen in Mt. Ngauruhou Aka Mt. Doom, uit Lord of the Rings. Thomas volledig onder de indruk (zie foto), en kon zijn smeagol alluers niet meer onder controle houden. Door veel sneeuw waren de meren nog niet zichtbaar. Toch zorgde het stralende weer voor heel wat moois, o.a The Red Crater.

.
Op naar de west kust van het Noord-eiland, voor een korte tussenstop bij The Elephant & The 3 sisters (eigenlijk nog maar 2). Deze keer overduidelijk een olifant, en wat voor één. Een 15m hoge cliff, die zelfs de ogen en oren van de olifant laat zien.

Verder naar Waitomo (Wai = water, Tomo = sink hole) waar we het avontuur onder de grond moesten zoeken. The Haggas honking holes: waar we verschillende watervallen moesten abseilen en de caves verder ontdekten. The Tumutmu tubing: waar we gloweworms te zien kregen en waar we al zwemmend, kruipend, drijvend,.... onszelf moesten verplaatsen in de caves.

Op naar Coromandel waar we na een "bewogen" week helemaal konden relaxen. Zon, zee en strand. Het water was nog te koud om te zwemmen, dus besloten we naar Hot water beach te gaan. Niet dat het water van de zee daar veel warmer was... maar daar konden we onze eigen Hot Pool maken! Zalig! Door op het strand een put te graven, kwam heet water van onder de aardkorst naar boven = chillen in je eigen Hot Pool op Hot water beach.

Jammer genoeg gaat ons laatste nu in. Op naar Northland, waar hopelijk nog veel moois te zien valt!

Héél veel groetjes en een dikke zoen,

Liesje en Thomas X

*Wie graag onze skydive en hot pool avonturen wil mee beleven, filmpjes komen eraan!!

zaterdag 2 oktober 2010

Week 5: van Zuidereiland naar Noordereiland

Dag thuisblijvers,

Alles gaat hier nog steeds super met ons!! Geen harde choco meer, een warm vannetje, een lekker wijntje af en toe, veel schaapjes,......gewoon zalig genieten dus!

Farewell Spit, het meest Noord-Westelijke punt van het Zuidereiland. In een 4WD bus hebben we dit stukje van NZ verkend. En wat een geluk hadden we deze keer. Tegen zonsondergang keerden we terug naar "huis". We kregen de mooiste zonsondergang te zien die we ooit gezien hadden, een warm felgekleurde zon, die zachtjes wegzakt achter een prachtige zandige omgeving.


Sea kayakking @ Abel Tasman. Een sportief daggetje uit en eens iets anders dan een boottocht of rijden in Huia. Thomas stuurt en geeft gas, ik probeer zo goed mogelijk te volgen met men peddels! Cruizen over the Tasman sea, stoppen op je privé strand en dingen zien die je anders nooit ziet. Een fur seal die in het water een prooi (octopus) vangt en deze rustig begint op te smullen voor onze neus. Even aanmeren aan Split Apple Rock, een gigantische ronde steen, perfect in twee gespleten. Leuk om te doen, maar na 5 uur kayakken met af en toe wat tegenstroom konden onze armen echt niet meer.

Na 31 dagen op het Zuidereiland tijd om de Cook Strait over te steken richting het

Noordereiland. Een kort bezoekje aan de hoofdstad Wellington (door harde regen in windy welly jammer genoeg geen foto's kunnen nemen). Onderweg naar de East Coast plots tegengehouden door de politie, een alcoholcontrole (wat we dus niet meteen doorhadden).

Raampje open:

Politie: "say your name and your adress please"

Liesje: Ik bekijk Thomas met een verbaasde blik, die even verbaasd terug kijkt.

Politie: "say your name and your adress"

Liesje: Ik zeg men naam en adres terwijl ik iets onder men mond krijg geduwd. Ah ok, het is blijkbaar een alcoholcontrole. (safe, gelukkig ;-) )

Politie: "Have a nice trip"

Liesje: Ik denk bij mezelf.....weer een ervaring rijker hier in NZ, terwijl Thomas lacht om de grote kepie van de politieman.

Na deze vreemde ontmoeting met de politie, weer even tijd om languit te chillen in een thermal hotpool, waar de temperatuur kon oplopen tot boven de 40°C (HOT, HOT,HOT!!)

Na al dat chillen doorrijden om een slaapplek te zoeken voor de komende nacht! Een voordeel aan "wild" kamperen is, dat je de soms de mooiste plekjes ontdekt! Opstaan en gaan slapen met een super uitzicht.Eens aangekomen aan de East Coast en over the Pacific Coast Highway cruizen, merken we duidelijk dat de lente hier aanwezig is. Zon, warme temperaturen, en bloeiende bloemetjes. (zalig!)

Om half 6 de wekker.... op naar de meest oostelijke vuurtoren van de wereld. 700 treden, brandene longen en verzuurde benen zorgden ervoor dat wel als eerste van iedereen de zon zagen opkomen.


Nog ééntje voor de rugby fans....

Ka Mate! Ka Mate! Ka ora! Ka Ora!

Ka Mate! Ka Mate! Ka ora! Ka Ora!

Tenei te tangata puhuru huru

Nana nei i tiki mai

Whakawhiti te ra

A upana! Ka upane!

A upane kaupana whiti te ta! Hi!

(Haka used by the best rugby team in the world, GO All Blacks!)

Dikke zoenen,

Liesje en Thomas

XXX